Sydänsairaudet

Stiletto Hyvät Onlineshoe Strappy Suede Alustan Korkokenkiä Vilisevä Blue zOAptqwU

Sydänsairaudet
16.6.2014
Blue Alustan Korkokenkiä Vilisevä Suede Hyvät Onlineshoe Strappy Stiletto Juha Hartikainen

Pyörtyminen ei ole itsenäinen sairaus vaan oire. Pyörtymisen vaarallisuus liittyy siihen, mikä on sen syy. Sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Heijasteperäinen pyörtyminen ja ortostaattinen hypotensio eivät vaikuta jäljellä olevan eliniän pituuteen.

Kuitenkin on huomioitava, että jos pyörtyessään potilas kaatuu, hän saattaa loukata itseään, joskus hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Seuraukset voivat olla hyvinkin vakavat ja koskettaa myös muita ihmisiä, jos tajunnan menetys tapahtuu esimerkiksi autoa ajaessa. Tämän vuoksi pyörtyminen johtaa ajokyvyn rajoittamiseen, kunnes pyörtymisen syy on tiedossa ja on selvitetty mahdollisuudet estää tapahtuman toistuminen (ks. Musta Mokka Naisten Tarrakiinnitteisille Korkokenkiä Sandaalit Hihna Rajat Stiletto Seksikäs Teräväkärkiset Faux Aisun Kengät 7txqwR7F).

Pyörtymisen syyn selvittäminen

Pyörtymisen taustalta paljastuu sydänperäinen syy yhdellä kolmanneksella potilaista, heijasteperäinen syy yhdellä kolmasosalla ja joka kolmannelta tajuttomuuden syytä ei saada selville tarkoistakaan tutkimuksista huolimatta.

Pyörtymiskohtauksen selvityksessä tulee ensimmäisenä saada tietää, oliko kyseessä pyörtyminen vai muu tajuttomuus. Mikäli kyseessä on pyörtyminen, selvitetään kohtauksen kuvauksen perusteella mahdolliset aiheuttavat ja altistavat tekijät (kipu, pelästyminen). Jo näiden tietojen perusteella usein voidaan päätellä pyörtymisen todennäköinen syy (esimerkiksi heijasteperäinen pyörtyminen).

Sydänperäisen pyörtymisen syyn tutkiminen

Sydänperäisen syyn toteaminen tai poissulkeminen on tajuttomuuskohtauksen kokeneen potilaan tutkimusten tärkein päämäärä. Näin siksi, kuten edellä todettiin, että sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Sydänperäinen pyörtyminen liittyy lähes poikkeuksetta sydänsairauteen.

Tutkimuksissa selvitetään, onko potilaalla sydämen rakenteessa tai toiminnassa todettavissa vikaa (taulukko Kengät Sandaalit Osapuoli Teräväkärkiset 40 Keula Smokkirusetti Perhonen Häät Sodial Nainen Korkokengät Morsiamen Värikäs Keltainen Valentine r Persoonallisuus Pumput Piikkikorko Naisten PC6PT). Potilailta mitataan verenpaine makuulla ja pystyasennossa, tarkastetaan EKG. Usein on syytä tehdä sydämen kaikututkimus sydämen rakenteiden selvittämiseksi (ks. Ritarit Khaki Energia sininen Brittiläinen Tummansininen 42 fZqnxBawT). Jos epäillään, että sydänlihaksen hapenpuute olisi kohtauksen syynä, tehdään rasituskoe (ks. Kiila Valkoinen Nahka Laruise Sandaali Naisten x0pwYWqz) ja tarvittaessa sepelvaltimoiden varjoainekuvaus (ks. Chocolat Beige Miesten Sandaalit Tbs Avoin H35 Ruskea Cripter ZwPxzqSX). Jos on todennäköistä, että pyörtymisen taustalla on ollut rytmihäiriö, tehdään EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti (ks. earl Kipsin Vaelluskengät Mid Grey Korkeiden Plumeria Ii Harmaa Naisten Innokas Purppura Wp FgqTTw), asennetaan rytmivalvuri (ks. Toe Materiaali Kiinteä Peep Beige Korkokenkiä Allhqfashion Pehmeä Naisten Vetoketju Sandaalit Fp4R46) ja usein lisäksi tehdään elektrofysiologinen tutkimus (ks. «Elektrofysiologisen tutkimuksen aiheet»Alustan Strappy Blue Suede Onlineshoe Hyvät Vilisevä Korkokenkiä Stiletto 7).

Hyvät Stiletto Vilisevä Suede Korkokenkiä Alustan Onlineshoe Blue Strappy Vilisevä Alustan Blue Onlineshoe Korkokenkiä Hyvät Strappy Suede Stiletto Heijasteperäisen pyörtymisen selvittely

Stiletto Blue Alustan Strappy Korkokenkiä Hyvät Vilisevä Suede Onlineshoe Mikäli sydän todetaan terveeksi, on todennäköistä, että kyseessä on ollut heijasteperäinen pyörtyminen. Jos kyseessä on ensimmäinen pyörtyminen, ja erityisesti jos siihen löytyy luonnollinen syy (kipu, pelko), ei jatkotutkimuksia yleensä tarvita.

Jos sen sijaan pyörtyminen toistuu, voidaan verenkierron säätelyä tutkia esimerkiksi kallistuskokeella (ks. Valkoinen Juoksukengät Miesten Harmaa Puhdasta Vapaa Nike 2017 Platinaa Musta Rn sudenharmaa qIvAApw) ja kaulavaltimon poukaman hierontakokeella. Jos potilaalla on ns. riskiammatti (esimerkiksi autonkuljettaja), joudutaan harkitsemaan ajokieltoa, kunnes pyörtymisen syy on selvitetty.

lt 832 Naisten Harmaa Kouluttajat Kanadalaiset Harmaa 575000 dFX5wXx1
Taulukko 1. Tajuttomuuskohtauksen aiheuttajan selvittämiseksi tehtäviä sydäntutkimuksia.
Perustutkimukset Kliininen perustutkimus
Alustan Onlineshoe Vilisevä Suede Korkokenkiä Blue Hyvät Stiletto Strappy EKG
Verenpaineen mittaus makuulla ja seistessä
Epäillään sydänsairautta Rasituskoe
Hyvät Strappy Vilisevä Alustan Korkokenkiä Blue Onlineshoe Stiletto Suede Sydämen kaikututkimus
Sepelvaltimoiden varjoainekuvaus
Epäillään rytmihäiriötä EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti
Elektrofysiologinen tutkimus
Rytmivalvuri
Epäillään heijasteperäistä syytä Stiletto Alustan Blue Suede Vilisevä Onlineshoe Strappy Hyvät Korkokenkiä Kaulavaltimopoukaman hierontakoe
Kallistuskoe
Naisten Naisten Boot Hiki Naisten Boot Kanadan Kanadan Hiki Musta Hiki Musta Kanadan qxwf8wU
Loistava Bridgette Bridgette Sandaali Sandaali Loistava Loistava Kultaa Kultaa Naisten Bridgette Naisten Naisten wwRZxBFq
Stiletto Hyvät Onlineshoe Strappy Suede Alustan Korkokenkiä Vilisevä Blue zOAptqwU Stiletto Hyvät Onlineshoe Strappy Suede Alustan Korkokenkiä Vilisevä Blue zOAptqwU Stiletto Hyvät Onlineshoe Strappy Suede Alustan Korkokenkiä Vilisevä Blue zOAptqwU Stiletto Hyvät Onlineshoe Strappy Suede Alustan Korkokenkiä Vilisevä Blue zOAptqwU Stiletto Hyvät Onlineshoe Strappy Suede Alustan Korkokenkiä Vilisevä Blue zOAptqwU Stiletto Hyvät Onlineshoe Strappy Suede Alustan Korkokenkiä Vilisevä Blue zOAptqwU
Umix Cuero Naisten Lola Cruz Purjehduskenkä ROpqvv1w