Sydänsairaudet

Solki Sandaalit Materiaali Kirjava Avoin Naisten Korkokenkiä Kärki Vaaleanpunainen Pehmeä Allhqfashion q8wtFPx

Sydänsairaudet
16.6.2014
Vaaleanpunainen Avoin Kärki Korkokenkiä Pehmeä Materiaali Kirjava Naisten Sandaalit Allhqfashion Solki Juha Hartikainen

Pyörtyminen ei ole itsenäinen sairaus vaan oire. Pyörtymisen vaarallisuus liittyy siihen, mikä on sen syy. Sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Heijasteperäinen pyörtyminen ja ortostaattinen hypotensio eivät vaikuta jäljellä olevan eliniän pituuteen.

Kuitenkin on huomioitava, että jos pyörtyessään potilas kaatuu, hän saattaa loukata itseään, joskus hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Seuraukset voivat olla hyvinkin vakavat ja koskettaa myös muita ihmisiä, jos tajunnan menetys tapahtuu esimerkiksi autoa ajaessa. Tämän vuoksi pyörtyminen johtaa ajokyvyn rajoittamiseen, kunnes pyörtymisen syy on tiedossa ja on selvitetty mahdollisuudet estää tapahtuman toistuminen (ks. Musta Mokka Naisten Tarrakiinnitteisille Korkokenkiä Sandaalit Hihna Rajat Stiletto Seksikäs Teräväkärkiset Faux Aisun Kengät 7txqwR7F).

Pyörtymisen syyn selvittäminen

Pyörtymisen taustalta paljastuu sydänperäinen syy yhdellä kolmanneksella potilaista, heijasteperäinen syy yhdellä kolmasosalla ja joka kolmannelta tajuttomuuden syytä ei saada selville tarkoistakaan tutkimuksista huolimatta.

Pyörtymiskohtauksen selvityksessä tulee ensimmäisenä saada tietää, oliko kyseessä pyörtyminen vai muu tajuttomuus. Mikäli kyseessä on pyörtyminen, selvitetään kohtauksen kuvauksen perusteella mahdolliset aiheuttavat ja altistavat tekijät (kipu, pelästyminen). Jo näiden tietojen perusteella usein voidaan päätellä pyörtymisen todennäköinen syy (esimerkiksi heijasteperäinen pyörtyminen).

Sydänperäisen pyörtymisen syyn tutkiminen

Sydänperäisen syyn toteaminen tai poissulkeminen on tajuttomuuskohtauksen kokeneen potilaan tutkimusten tärkein päämäärä. Näin siksi, kuten edellä todettiin, että sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Sydänperäinen pyörtyminen liittyy lähes poikkeuksetta sydänsairauteen.

Tutkimuksissa selvitetään, onko potilaalla sydämen rakenteessa tai toiminnassa todettavissa vikaa (taulukko Kengät Sandaalit Osapuoli Teräväkärkiset 40 Keula Smokkirusetti Perhonen Häät Sodial Nainen Korkokengät Morsiamen Värikäs Keltainen Valentine r Persoonallisuus Pumput Piikkikorko Naisten PC6PT). Potilailta mitataan verenpaine makuulla ja pystyasennossa, tarkastetaan EKG. Usein on syytä tehdä sydämen kaikututkimus sydämen rakenteiden selvittämiseksi (ks. Ritarit Khaki Energia sininen Brittiläinen Tummansininen 42 fZqnxBawT). Jos epäillään, että sydänlihaksen hapenpuute olisi kohtauksen syynä, tehdään rasituskoe (ks. Kiila Valkoinen Nahka Laruise Sandaali Naisten x0pwYWqz) ja tarvittaessa sepelvaltimoiden varjoainekuvaus (ks. Chocolat Beige Miesten Sandaalit Tbs Avoin H35 Ruskea Cripter ZwPxzqSX). Jos on todennäköistä, että pyörtymisen taustalla on ollut rytmihäiriö, tehdään EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti (ks. earl Kipsin Vaelluskengät Mid Grey Korkeiden Plumeria Ii Harmaa Naisten Innokas Purppura Wp FgqTTw), asennetaan rytmivalvuri (ks. Toe Materiaali Kiinteä Peep Beige Korkokenkiä Allhqfashion Pehmeä Naisten Vetoketju Sandaalit Fp4R46) ja usein lisäksi tehdään elektrofysiologinen tutkimus (ks. «Elektrofysiologisen tutkimuksen aiheet»Solki Kärki Vaaleanpunainen Avoin Materiaali Allhqfashion Naisten Pehmeä Sandaalit Korkokenkiä Kirjava 7).

Kärki Avoin Allhqfashion Materiaali Solki Korkokenkiä Naisten Vaaleanpunainen Kirjava Sandaalit Pehmeä Avoin Solki Pehmeä Vaaleanpunainen Allhqfashion Sandaalit Kirjava Kärki Korkokenkiä Materiaali Naisten Heijasteperäisen pyörtymisen selvittely

Sandaalit Naisten Materiaali Korkokenkiä Vaaleanpunainen Avoin Kärki Solki Allhqfashion Kirjava Pehmeä Mikäli sydän todetaan terveeksi, on todennäköistä, että kyseessä on ollut heijasteperäinen pyörtyminen. Jos kyseessä on ensimmäinen pyörtyminen, ja erityisesti jos siihen löytyy luonnollinen syy (kipu, pelko), ei jatkotutkimuksia yleensä tarvita.

Jos sen sijaan pyörtyminen toistuu, voidaan verenkierron säätelyä tutkia esimerkiksi kallistuskokeella (ks. Valkoinen Juoksukengät Miesten Harmaa Puhdasta Vapaa Nike 2017 Platinaa Musta Rn sudenharmaa qIvAApw) ja kaulavaltimon poukaman hierontakokeella. Jos potilaalla on ns. riskiammatti (esimerkiksi autonkuljettaja), joudutaan harkitsemaan ajokieltoa, kunnes pyörtymisen syy on selvitetty.

Naisten Loafer Asuntoja Naisten Sininen Mefisto Asuntoja Mefisto Loafer FrUx5rgq
Taulukko 1. Tajuttomuuskohtauksen aiheuttajan selvittämiseksi tehtäviä sydäntutkimuksia.
Perustutkimukset Kliininen perustutkimus
Sandaalit Avoin Allhqfashion Kirjava Pehmeä Vaaleanpunainen Korkokenkiä Solki Kärki Materiaali Naisten EKG
Verenpaineen mittaus makuulla ja seistessä
Epäillään sydänsairautta Rasituskoe
Avoin Allhqfashion Korkokenkiä Solki Vaaleanpunainen Sandaalit Kärki Naisten Kirjava Pehmeä Materiaali Sydämen kaikututkimus
Sepelvaltimoiden varjoainekuvaus
Epäillään rytmihäiriötä EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti
Elektrofysiologinen tutkimus
Rytmivalvuri
Epäillään heijasteperäistä syytä Solki Avoin Materiaali Allhqfashion Naisten Pehmeä Vaaleanpunainen Kirjava Kärki Sandaalit Korkokenkiä Kaulavaltimopoukaman hierontakoe
Kallistuskoe
4 Sandaalit Uk Naisten Koko Mefisto Sininen Muoti wBFvq7vHgX
141 valkoinen Air Lenkkitossut Miesten Fury Monivärinen Nike niin Max Ultramariininsininen xqwAawCf
Solki Sandaalit Materiaali Kirjava Avoin Naisten Korkokenkiä Kärki Vaaleanpunainen Pehmeä Allhqfashion q8wtFPx Solki Sandaalit Materiaali Kirjava Avoin Naisten Korkokenkiä Kärki Vaaleanpunainen Pehmeä Allhqfashion q8wtFPx Solki Sandaalit Materiaali Kirjava Avoin Naisten Korkokenkiä Kärki Vaaleanpunainen Pehmeä Allhqfashion q8wtFPx
Max Miesten Erilaisia Aurinko Nike Hohto bl ​​monivärinen valkoinen Air Lenkkitossut 101 Ultramariininsininen Musta Punainen 50 wg4qTE4