Sydänsairaudet

Ruskea Naisten Nahkasaappaat Waldläufer 533916 Hoja Waldlaufer 5XqXzwg

Sydänsairaudet
16.6.2014
Hoja Waldläufer Nahkasaappaat Naisten Ruskea 533916 Waldlaufer Juha Hartikainen

Pyörtyminen ei ole itsenäinen sairaus vaan oire. Pyörtymisen vaarallisuus liittyy siihen, mikä on sen syy. Sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Heijasteperäinen pyörtyminen ja ortostaattinen hypotensio eivät vaikuta jäljellä olevan eliniän pituuteen.

Kuitenkin on huomioitava, että jos pyörtyessään potilas kaatuu, hän saattaa loukata itseään, joskus hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Seuraukset voivat olla hyvinkin vakavat ja koskettaa myös muita ihmisiä, jos tajunnan menetys tapahtuu esimerkiksi autoa ajaessa. Tämän vuoksi pyörtyminen johtaa ajokyvyn rajoittamiseen, kunnes pyörtymisen syy on tiedossa ja on selvitetty mahdollisuudet estää tapahtuman toistuminen (ks. Musta Mokka Naisten Tarrakiinnitteisille Korkokenkiä Sandaalit Hihna Rajat Stiletto Seksikäs Teräväkärkiset Faux Aisun Kengät 7txqwR7F).

Pyörtymisen syyn selvittäminen

Pyörtymisen taustalta paljastuu sydänperäinen syy yhdellä kolmanneksella potilaista, heijasteperäinen syy yhdellä kolmasosalla ja joka kolmannelta tajuttomuuden syytä ei saada selville tarkoistakaan tutkimuksista huolimatta.

Pyörtymiskohtauksen selvityksessä tulee ensimmäisenä saada tietää, oliko kyseessä pyörtyminen vai muu tajuttomuus. Mikäli kyseessä on pyörtyminen, selvitetään kohtauksen kuvauksen perusteella mahdolliset aiheuttavat ja altistavat tekijät (kipu, pelästyminen). Jo näiden tietojen perusteella usein voidaan päätellä pyörtymisen todennäköinen syy (esimerkiksi heijasteperäinen pyörtyminen).

Sydänperäisen pyörtymisen syyn tutkiminen

Sydänperäisen syyn toteaminen tai poissulkeminen on tajuttomuuskohtauksen kokeneen potilaan tutkimusten tärkein päämäärä. Näin siksi, kuten edellä todettiin, että sydänperäiseen pyörtymiseen liittyy kohonnut kuoleman riski. Sydänperäinen pyörtyminen liittyy lähes poikkeuksetta sydänsairauteen.

Tutkimuksissa selvitetään, onko potilaalla sydämen rakenteessa tai toiminnassa todettavissa vikaa (taulukko Kengät Sandaalit Osapuoli Teräväkärkiset 40 Keula Smokkirusetti Perhonen Häät Sodial Nainen Korkokengät Morsiamen Värikäs Keltainen Valentine r Persoonallisuus Pumput Piikkikorko Naisten PC6PT). Potilailta mitataan verenpaine makuulla ja pystyasennossa, tarkastetaan EKG. Usein on syytä tehdä sydämen kaikututkimus sydämen rakenteiden selvittämiseksi (ks. Ritarit Khaki Energia sininen Brittiläinen Tummansininen 42 fZqnxBawT). Jos epäillään, että sydänlihaksen hapenpuute olisi kohtauksen syynä, tehdään rasituskoe (ks. Kiila Valkoinen Nahka Laruise Sandaali Naisten x0pwYWqz) ja tarvittaessa sepelvaltimoiden varjoainekuvaus (ks. Chocolat Beige Miesten Sandaalit Tbs Avoin H35 Ruskea Cripter ZwPxzqSX). Jos on todennäköistä, että pyörtymisen taustalla on ollut rytmihäiriö, tehdään EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti (ks. earl Kipsin Vaelluskengät Mid Grey Korkeiden Plumeria Ii Harmaa Naisten Innokas Purppura Wp FgqTTw), asennetaan rytmivalvuri (ks. Toe Materiaali Kiinteä Peep Beige Korkokenkiä Allhqfashion Pehmeä Naisten Vetoketju Sandaalit Fp4R46) ja usein lisäksi tehdään elektrofysiologinen tutkimus (ks. «Elektrofysiologisen tutkimuksen aiheet»Waldläufer Waldlaufer Ruskea Naisten Hoja 533916 Nahkasaappaat 7).

Hoja Waldlaufer Waldläufer 533916 Naisten Ruskea Nahkasaappaat Hoja Naisten Nahkasaappaat Waldläufer Ruskea Waldlaufer 533916 Heijasteperäisen pyörtymisen selvittely

Waldläufer Naisten Ruskea Nahkasaappaat Hoja Waldlaufer 533916 Mikäli sydän todetaan terveeksi, on todennäköistä, että kyseessä on ollut heijasteperäinen pyörtyminen. Jos kyseessä on ensimmäinen pyörtyminen, ja erityisesti jos siihen löytyy luonnollinen syy (kipu, pelko), ei jatkotutkimuksia yleensä tarvita.

Jos sen sijaan pyörtyminen toistuu, voidaan verenkierron säätelyä tutkia esimerkiksi kallistuskokeella (ks. Valkoinen Juoksukengät Miesten Harmaa Puhdasta Vapaa Nike 2017 Platinaa Musta Rn sudenharmaa qIvAApw) ja kaulavaltimon poukaman hierontakokeella. Jos potilaalla on ns. riskiammatti (esimerkiksi autonkuljettaja), joudutaan harkitsemaan ajokieltoa, kunnes pyörtymisen syy on selvitetty.

Kärki Sandaalit Virkistävä Seksikäs Korkokengät Ohut Korkokengät Musta Tyylikäs Muoti Avoin Cjc qKtrtpA
Taulukko 1. Tajuttomuuskohtauksen aiheuttajan selvittämiseksi tehtäviä sydäntutkimuksia.
Perustutkimukset Kliininen perustutkimus
Waldlaufer Ruskea 533916 Waldläufer Hoja Nahkasaappaat Naisten EKG
Verenpaineen mittaus makuulla ja seistessä
Epäillään sydänsairautta Rasituskoe
Hoja Ruskea 533916 Naisten Waldläufer Nahkasaappaat Waldlaufer Sydämen kaikututkimus
Sepelvaltimoiden varjoainekuvaus
Epäillään rytmihäiriötä EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti
Elektrofysiologinen tutkimus
Rytmivalvuri
Epäillään heijasteperäistä syytä 533916 Hoja Waldläufer Naisten Waldlaufer Nahkasaappaat Ruskea Kaulavaltimopoukaman hierontakoe
Kallistuskoe
Tekojalokivi Cjc Seksikäs Musta Korkokengät Avoin Korkokengät Ohut Kärki Tyylikäs Muoti Stiletto Sandaalit v1cSBRTS
Taulu Ballet Elashe Toe Baletti patent Naiset Flats Pumps Asuntoja Pointed Rose Teräväkärkiset Women Kengät Classic Elashe Pumput patentti Klassinen Rose Flat CqxUBSt
Ruskea Naisten Nahkasaappaat Waldläufer 533916 Hoja Waldlaufer 5XqXzwg Ruskea Naisten Nahkasaappaat Waldläufer 533916 Hoja Waldlaufer 5XqXzwg Ruskea Naisten Nahkasaappaat Waldläufer 533916 Hoja Waldlaufer 5XqXzwg Ruskea Naisten Nahkasaappaat Waldläufer 533916 Hoja Waldlaufer 5XqXzwg Ruskea Naisten Nahkasaappaat Waldläufer 533916 Hoja Waldlaufer 5XqXzwg Ruskea Naisten Nahkasaappaat Waldläufer 533916 Hoja Waldlaufer 5XqXzwg
Hääpuku Womens Seksikäs Pointed Naisten Tikari Kengät Elashe Sexy Pumput Elashe Pumps Heel Grandient Wedding Stiletto Classic High Toe Dress 8cm Klassinen Grandient Korkokenkiä Teräväkärkiset 8cm gdvBqp