Jarmo Lintunen

Työsuhdeturva on jo nyt heikko, sanoo Jari Myllykoski.

Kansanedustaja Jari Myllykoski kertoo lähes pyörtyneensä kuultuaan Suomen Pienyrittäjien vaatimuksista työsuhdeturvan poistamisesta kokonaan. Suomen Pienyrittäjien mukaan työsuhdeturva on tullut tiensä päähän, koska siitä on muodostunut este työllistämiselle.

Vasemmistoliiton Myllykoski on täysin eri mieltä.

– Jo nykyisellään suomalainen työsuhdeturva on heikko, pätkätöitä tekeville nuorille lähes olematon. Työsopimuslaki oikeuttaa työnantajan määrittelemään työsopimukseen neljän kuukauden koeajan. Tuona aikana osapuolet voivat päättää työsuhteen päättymisestä ilman irtisanomisaikoja ja sanktioita, hän kertaa lainsäädäntöä.

Työnantajienkin sitouduttava

Myllykoski perää työnantajilta samanlaista sitoutumista, mitä työntekijöiltä vaaditaan.

– Ajatuksen takana taitaa ennemminkin olla, oikeuksia vailla oleva alisteinen työntekijä kuin huoli nuorista. Sitä vastoin maan hallitus on aidosti huolissaan syrjäytymisvaarassa olevista nuorista. Tällä hetkellä viilataan nuorisotakuuta. Sen tarkoituksena on löytää uusia menetelmiä, joilla nuorten palkkaamisesta yrityksiin tehdään nykyistä houkuttelevammaksi, hän sanoo.

Myllykosken mielestä työsuhdeturva ei ole este työllistämiselle.

– Se takaa työntekijöiden paremman sitoutumisen yritykseen. Sitouttaisipa se myös suuryhtiöiden omistajat paremmin työntekijöihinsä, hän toivoo.