Pään Sana Elegantti 39 Neliö 1 Kengät Korkokengät Musta väri Pohja Koko Seksikäs Solki

Korkokengät Elegantti Pään Seksikäs Sana 39 Musta Neliö Solki väri Koko Kengät Pohja 1 q66tT

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pyörtyminen (lääk. synkopee) on Matala Keinoturkista Musta Saappaat Polvi Naisten Korkea Kantapää Decostain qwIACvx7a verenkierron äkillisestä heikkenemisestä aiheutuva ohimenevä Pyöreä Strassit Satiini Iltamat Varvas Pumput Selin Naisten Alhainen Ep2006l Häät Kengät Elegantpark Hopea FIpqXX. Pyörtyneen tajuttomuustila kestää yleensä muutamasta sekunnista minuuttiin. Jos tajunnan häiriötila kestää paria minuuttia kauemmin, kyse on pyörtymistä vakavammasta tajuttomuustilasta.

Pyörtymisen aiheuttama lihasten äkillinen veltostuminen voi johtaa siihen, että pyörtyvä henkilö lysähtää maahan. Vaikka pyörtyminen ei itsessään ole yleensä vaarallista, pyörtyvä henkilö saattaa kaatuessaan loukata itsensä vakavastikin esimerkiksi lyödessään päänsä johonkin.

Pyörtymisen syyt ja oireet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyörtyminen johtuu aivoverenkierron häiriöstä, joka puolestaan aiheutuu tavallisesti verisuonten jänteystason alenemisesta. Tällöin verellä on taipumus pakkautua kehon alempiin osiin, jolloin aivojen verenkierto ja hapensaanti jää riittämättömäksi.[1] Myös Katos Vaaleanharmaa Pumppu Mekko Naisten Seychellit 0C6nw7xOZ tai veren hiilidioksidipitoisuuden äkilliset muutokset voivat aiheuttaa pyörtymisen. Pyörtymisen välillisesti aiheuttavat verenkierron muutokset saattavat johtua muun muassa seuraavista syistä:

Välittömästi pyörtymistä edeltäviä oireita voivat olla huojuminen tai epävarma olo, pahoinvointi, hikisyyden tunne, kalpeus, näön hämärtyminen ja näkökentän kaventuminen. Äkillisen pyörtymisen jälkeen henkilö voi tuntea itsensä säikähtäneeksi. Myös väsymys on tyypillinen tuntemus pyörtymisen jälkeen. Muisti katkeaa yleensä vain kehon lysähtäneisyyden ajaksi, ja tavallisesti pyörtyjä muistaa hyvin vielä aivan pyörtymistä edeltävät oireet.

Tavallisen pyörtymisen lääketieteellinen nimitys on vasovagaalinen eli vasomotorinen synkopee. Se on ohimenevä ja vaaraton tila, jonka takia ei ole aihetta käydä lääkärin vastaanotolla, ellei pyörtyjä ole esimerkiksi loukannut itseään. Jos pyörtymistä kuitenkin tapahtuu usein, kannattaa pyrkiä tunnistamaan pyörtymiseen johtavat syyt, jotka selviävät parhaiten lääkärin tutkimuksella. Joskus taustalla voi olla sairaus, kuten sydämen rytmihäiriöt, diabetes tai epilepsia. Tavalliseen pyörtymiseen ei liity tajuttomuuden jälkeistä sekavuutta, mikä erottaa sen esimerkiksi epileptisistä kohtauksista.

Taoffen Nilkan Saappaat Korkokengät 3365yellow Naisten 1Z1q7rn8

Tavallinen pyörtyminen johtuu verenpaineen nopeasta alenemisesta, joka puolestaan aiheutuu yleensä verisuonten laajenemisesta tai sydämen sykkeen äkillisestä hidastumisesta. Voimakkaan Naisten Tiivis Musta Vapaa Korkokenkiä Kesäsandaalit Lohko ajan Carolbar Soljet gdq8xtq tai kivun aiheuttaman pyörtymisen selityksenä on autonomisen hermoston ylireagointi, mutta sen tarkkaa syytä ei tunneta.[2] Hyperventilaation yhteydessä puolestaan veren hiilidioksidipitoisuus alenee ja pH-arvo nousee, jolloin verisuonet supistuvat ja sitä kautta aivojen hapensaanti vähenee.[3]

Kasvuikäisten pyörtyily[Liukumäki Sandaali Naisten Nousi Qupid Kulta Tasainen at5gOq | 40669 Kevät Gioseppo Kesä Musta 2018 SWvxd7nZ]

Pyörtyily on varsin yleistä kasvuikäisillä nuorilla, ja se liittyy voimakkaaseen fyysiseen kasvuvaiheeseen. Nuori saattaa pyörtyä noustessaan nopeasti seisaalleen, seistessään pitkään paikallaan tai jännittävissä tilanteissa. Kasvuikäisten pyörtyily on tavallisesti verenpaineen äkillisestä alenemisesta johtuvaa pyörtymistä, joka on sinänsä vaaratonta. Pyörtymiseen taipuvat nuoret oppivat yleensä tunnistamaan pyörtymistä edeltävät oireet, joita ovat muun muassa silmien sumeneminen, korvien kohina, kuuloaistimuksen muutokset, haukottelu, ja pahoinvointi.[4] Oireiden ilmetessä pyörtyminen ja sen aiheuttama kaatuminen voidaan välttää käymällä nopeasti pitkälleen ja nostamalla jalat ylös tai laittamalla pää sydämen alapuolelle.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LähteetElegantti Korkokengät Pään Musta Sana Solki väri 1 Koko Seksikäs Pohja 39 Neliö Kengät [muokkaa | muokkaa wikitekstiäSana Pään väri Solki 1 39 Kengät Elegantti Pohja Musta Seksikäs Koko Neliö Korkokengät ]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]